Vrasna, malo turističko mesto, nalazi se u oblasti Svete Georgije, između Asprovalte i Stavrosa, prostire se duž plaže čija je dužina 10 km. Smeštena na dva kilometra od novog autoputa (Solun – Kavala). Ima oko 2.500  stanovnika, poseduje prelepe plaže, divno more kao i sva mesta u ovoj regiji.

Obala Vrasne je u centralnom delu Orfanskog zaliva, a njegova duboka, kristalno čista plava voda i zlatnim suncem obasjane peščane plaže, nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.

Ova je plaža godinama  nagrađivana ” plavom Zastavom”  Evropske unije i Mediterana.

Plaža je dugačka 13 kilometara i to je čini najdužom plažom Grčke i Evrope.

Vrasna se odlikuje relativno novim kućama, širokim ulicama, uređenim kejom i peščanim plažama.

Pošto se nalazi na samoj obali mora isključiva privredna delatnost Vrasne je turizam.

Zbog toga je sve u ovom turističkom mestu-kafići, restorani, taverne, supermarketi, pažljivo birane vile za smeštaj gostiju, podređeno odmoru i relaksaciji i zbog toga Vrasna nosi epitet idealnog mesta za miran, porodičan odmor.

Riblji restorani i kafići, raspoređeni po plaži, pružaju pravo uživanje i zadovoljstvo turistima.

Na manje od 15 minuta hoda nalazi se supermarket LIDL. Večernja zabava i razonoda i lepa šetnja, može se lako pronaći u obližnjoj Asprovalti, najvećem turističkom centru u ovom delu Grčke, gde su i brojne prodavnice letnjih artikala i suvenira kao i lepo uređena šetališta.

 

Vase sledece letovanje - Vrasna

Letovanje Vrasna 2024

Dok ste u Vrasni, ne propustite da obiđete prelepu plažu na Olimpijadi. Olimpijada je selo koje se nalazi 15 km južno od Stavrosa (oko 25 kmod Vrasne) a ime nosi po majci Aleksandra Makedonskog. Ovo mesto okružuju šumovite planine i duboko Egejsko more sa svojim oprelepim plažama. Olimpiada je idealno mesto sa privlačnom kombinacijom za veliki broj turista, koji uživaju u plivanju kristalno čistim morem, ili šetnji po peščanim plažama obasjanim grčkim suncem.

Vrasna - Olimpiada

Plaza Blizu Vrasne

Olimpijada plaza

Olimpijada

Olimpijada selo u blizini Stavrosa

Olimpijada

plaze u Grckoj

 

Vrasna 2024

 

 

 

U našoj  ponudi za ovo leto u Vrasni i Nea Vrasni :

Vila Smeraldo  |  Apartmani Hrisula | Vila Panajota | Vila Eva (Nova kuća u ponudi ) | i još mnogo drugih….(pogledajte celokupnu ponudu)